FAQ

 1. Какви са съставките на К18?

К18 маска:

Water (Aqua) (Eau), Alcohol Denat., Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Ether, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride, Polysorbate 20, sh-Oligopeptide-78, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Isopropyl Alcohol, Tocopherol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Citric Acid, Fragrance (Parfum), Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol.

К18 спрей:

Water (Aqua) (Eau), Alcohol Denat., Propylene Glycol, Polysorbate 20, sh-Oligopeptide-78, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Acrylates/C10- 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Potassium Hydroxide, Fragrance (Parfum), Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol.

 1. КАКВО Е К18?

K18 е марка за грижа за косата с патентована технология за коса, която клинично доказано

премахва щетите на косата, причинени от химически услуги, термичен стил, механична увреда

и щети, причинени от околната среда .

K18 има два продукта, които се използват като система по време на всички химически услуги:

 

K18 маска - прогресивна терапия, която може или да се използва у дома, или при професионални услуги в салона

K18 спрей - продукт само за професионалисти, използван преди химическа услуги в салона

 1. Как работи K18?

Когато мислим за косата, най-лесното сравнение описващо структурата и би било с това на много различни стълби, които са били усукани, за да създадат кератиновата верига. Тези стълби остават на място в резултат на дисулфидни връзки. Те се държат заедно и присъстват в кортекса, медулата и кутикулата.

Когато тези стълби са повредени, се повреждат не само единичните стъпала на стълбата. Повреждат се и всякакви връзки между тези множество стълби, държани заедно чрез електростатично привличане. Повечето продукти за терапия се фокусират само върху създаването на временен мост между стъпалата на стълбата (йонната напречна връзка между скъсаните дисулфидни връзки). Това се измива лесно с алкален агент като вода или шампоан. Косата продължава да е увредена и компрометирана.

За период от 10 години изследвания (3 години в сканиране и в силикодизайн) на кератиновият протеом, покриващ 1242 декапептиди, ние от K18 патентовахме първият пептид, който е най-ефективен при свързване на скъсаните кератинови вериги. Това означава, че K18 е в състояние да осигури постоянни резултати, които възстановяват и лекуват коса за четири минути.

Бъдещето на грижата за косата се роди в един патентован пептид.

Всеки химичен процес, който включва алкална среда, разрушаваща кератиновите вериги, които поддържат косата заедно и здрава, вече е обратим. K18 е първият продукт в историята, който свързва отново скъсаните кератинови вериги. Това става чрез проникване в кортекса и реконформиране на дисулфидните връзки по страните на стълбата и така повторно свързване на скъсаните кератинови вериги. Косата вече е ремонтирана и възстановена до почти неповредено състояние на здравина и еластичност. 

 1. Какво е K18Peptide?

K18Peptide е уникална последователност от аминокиселини, която прониква в структурата на косъма и реконформира дисулфидни връзки, повредени както в салона, така и у дома. Това е клинично доказано, връща косата в нейното младо, еластично състояние, без да се измива. Екип от европейски учени създаде K18Peptide след десет години екстензивно изследване и преглед на повече от 1200 възможни аминокиселинни последователности обхващащ целия израз на кератиновия геном на косата.

K18Peptide е ексклузивен за продуктите K18.

 1. Какъв е номерът на патента K18Peptide?

EP3058936A2

 1. K18Peptide има ли във всички продукти K18?

Да.

 1. Какво прави K18 Спрей?

K18 Спрей е с лека консистенция, която укрепва косата преди химическа обработка. Клинично доказано е, че възстановява разкъсаните дисулфидни връзки в увредената коса само след едно 4-минутно лечение в салона. Попитайте вашия фризьор, за да получите тази услуга в салона.

 1. Какво прави K18 Maска?

K18 Mask е прогресивно лечение, което може да се използва с всички професионални услуги в салона или като терапия у дома. Това е лека формула, коята се нанася на почистена и подсушена с кърпа коса в салона или вкъщи. K18 Mask е клинично доказано, че регенерира увредената коса само след една 4-минутно терапия.

 1. За кого е K18 Mаска?

За всеки.

 1. За кого е K18 Спрей?

За всеки.

 1. Забелязах, че във формулата има алкохол. Не е ли лошо за косата ми?

В химията терминът „алкохол“ се използва за описване на широк спектър от органични вещества съединения. Въпреки че съставките имат „алкохол“ в името, всички те се държат по различен начин и да изпълняват различни функции във формула. Много от тях са много различни по външен вид и функция от денатуриран или изопропил алкохол. Денатурираният алкохол се използва във формули K18, защото отваря порестатат структура на кератина и помага за доставянето на пептида до повредените места на косата. Изопропиловият алкохол е на много ниско ниво (около 0,5%) във формулата K18 Маска. Той е част от смес от съставки, но не се добавя директно към формулите. Той действа като разтворител, като прави кондициониращите агенти способни да се смесват в формулировки. Цетеариловият алкохол е мастен алкохол с восъкоподобна консистенция. Често се използва във формулите за грижа за косата поради нейното изглаждане и омекотяване качества. Той не съдържа етанол и поради това се използва в продукти, които са на пазара като без алкохол. Бензиловият алкохол е ароматен алкохол, използван при 0,5% във формулите и действа като консервант. Не съдържа етанол и поради това се използва в продукти, които се предлагат на пазара като без алкохол.

 1. Как да използвам K18 маска у дома?

Следвай тези стъпки:

 1. Измийте добре с шампоан косата, изплакнете. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ БАЛСАМ.
 2. Изсушете добре косата с кърпа.
 3. Нанесете K18 маска. Изчакайте 4 минути. НЕ ИЗПЛАКВАЙТЕ.
 4. След 4 минути нанесете стилизиращи продукти, ако желаете и стилизирайте по желание.

 

 1. Колко често да използвам K18 Маска?

K18 Mask е прогресивно лечение, предназначено да се използва последователно при 4-6 измивания. След това използвайте на всеки 3-4 измивания, за да поддържате възможно най-здравата коса.

 1. Мога ли да използвам K18 Спрей у дома?

Не, K18 спрей се предлага само на професионалисти, за да се използва като част от химическите услуги в салона. Попитайте вашия специалист в салона, за да получите тази тази услуга в салона.

 1. Има ли K18 UV защита?

Не.

 1. Предпазва ли K18 от топлина?

K18 не предпазва от топлина, но е клинично доказано, че възстановява щетите от топлинните уреди.

 1. Органичен ли е K18?

K18 не е органичен, защото само натурални съставки могат да бъдат сертифицирани като органични. K18 използва както естествени, така и синтетични съставки, защото даваме приоритет на чистотата и безопасността. Естествените съставки не винаги са безопасни.

 1. Измива ли се К18 от косата?

Не, клинично доказано е, че K18 има укрепващи и изглаждащи косата резултати дори след многократни измивания с шампоан. K18 обаче няма да направи косата непобедима. Моля, продължете да използвате правилно, според нуждите.

 1. Кога трябва да очаквам да видя резултати?

Ще започнете да виждате по-силна и гладка коса, след като използвате K18 за първи път.

 1. Трябва ли да използвам K18 Maска преди балсама или маската за кондициониране?

Можете да използвате K18 Маска ВМЕСТО балсам или маска. В много редки случаи за повече хидратация, може да нанесете нанесете балсам или маска за кондициониране СЛЕД вашето 4-минутно лечение. Няма нужда да изплаквате K18 Маска.

 1. Мога ли да смесвам K18 Maска с други стилизиращи продукти?

Не препоръчваме да смесвате K18 Mask с други продукти, но можете нанесете върху него продукти за стилизиране след 4-минутно време за действие.

 1. Мога ли да използвам маска K18 върху коса измита преди 2 дни?

Не. За най-добри резултати нанесете маска K18 върху подсушена с кърпа влажна коса, след измиване.

 1. Нанася ли се маска K18 върху суха или влажна коса?

K18 Mаска винаги се прилага върху влажна, подсушена с кърпа коса.

 1. Мога ли да използвам K18 Maска всеки ден?

K18 Маска е прогресивно лечение, предназначено да се използва последователно за 4-6 измивания. След това използвайте на всеки 3-4 измивания, за да поддържате най-здравата възможна коса.

 1. Ще утежни ли K18 косата ми?

Не! Леката формула действа в сърцевината на косъма, оставяйки усещане за чиста и лека коса.

 1. Какво се случва, ако нанеса стилизиращи продукти преди времето на действие на K18 Маска от 4 минути да изтече?

Препоръчваме да нанасяте стилизиращи продукти след K18 маска и 4-минутна време на действие, за да получите най-добри резултати. Прилагане на стилизиращи продукти преди времето на действие, ще намали ефикасността на K18Peptide.

 1. Защо трябва да оставите K18 Mаска без отмиване?

K18 Maска е най-ефективен като терапия без отмиване, тъй като действа в рамките на кортекса на косата.

 1. Клинично тестван ли е К18?

Да. K18 Спрей и K18 Mаска са клинично тествани и е доказано:

 • Поправя щетите с до 82% след еднократно нанасяне
 • Драматично намалява счупването и цепенето на краищата
 • Повишават значително силата и еластичността на косата
 • Намалява избледняването на цветовете
 • Възстановява естествения блясък
 • Прониква в кортекса и реформира разкъсаните дисулфидни връзки
 • Трансформира косата само за 4 минути
 1. Виждам пшеница, изброена в списъка на съставките. Мога ли да го използвам, ако имам алергия към пшеница?

Консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате K18, ако имате алергия към пшеница. Ако лекарят позволява, препоръчваме да тествате продукта върху малък участък от кожата, за да уверете се, че няма реакция.

 1. Ами алергиите?

K18 не съдържа сулфати, парабени, фталати, силикони, изкуствени оцветители, натриевият хлорид, формалдехидите,  веган е и не е тестван върху животни. Казано просто, всеки може да бъде алергичен към каквото и да било. Щастливи сме да предоставим MSDS лист при нужда.

 1. Безопасен ли е K18 по време на бременност?

Въпреки че K18 не съдържа сулфати, парабени, фталати, силикони, изкуствени оцветители, натриев хлорид, формалдехиди, е веган и не е тестван върху животни, препоръчваме клиентите винаги да се консултират със своите лекари, които ще имат индивидуализирани планове за грижи. Щастливи сме да предоставим MSDS лист.

 1. Защо е важно да нанесете K18 върху чиста коса?

Препоръчваме да нанесете K18 върху чиста коса, тъй като продуктите могат да включват масла, силикони и филмообразуватели, които ще действат като бариера и могат да променят ефикасността на продукта. При тежки случаи на натрупване на продукти може да се наложи използването на дълбокопочистващ или детоксикиращ шампоан за най-добри резултати, така че K18 да може да проникне в кортекса на косъма.

 

 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки